Thuisverpleging De Lotus

Zorgen en diensten van Thuisverpleging De Lotus

Volledig zonder zorgen met allround zorgen en diensten op maat, in uw eigen vertrouwde omgeving: bij u thuis.

Een overzicht van onze zorgen en diensten

Diabetes

Diabetes educator

toiletzorg

Toiletzorg

wondzorg

Wondzorg en stomatherapie

inspuitingen

Inspuitingen

medicatie

Medicatie

oogverzorging

Oogverzorging

infuustherapie

Infuustherapie – port a cath - sondevoeding

palliatieve zorgen

Palliatieve zorgen

compressietherapie

Compressietherapie

alle zorgen

Alle zorgen

derdebetalersregeling

Derdebetalerssysteem

Diabetes educator

Diabetespatiënten hebben nood aan een nauwe opvolging van hun medicatie en bloedsuikergehalte en een aangepaste levenswijze, met voldoende lichaamsbeweging en de juiste voeding. Als gespecialiseerde diabetes educator kunnen wij jong en oud ondersteunen en begeleiden, met gericht dieetadvies bieden over gezonde, evenwichtige voeding of preventief adviseren om complicaties te voorkomen. Wij kunnen u ook alles aanleren om vb. zelf uw glycemiewaarde te meten of insuline in te spuiten.

Diabetes educator
 
 

Toiletzorg

Moeite met de dagelijkse zorg, zoals wassen of aankleden? Professionele hulp nodig bij het toiletbezoek, baden of douchen? Incontinentiemateriaal vernieuwen? Wij bieden u graag een helpende hand bij uw toiletzorg op maat van uw noden en behoeften, waarbij veel aandacht gaat naar zelfstandig en zelfredzaam thuis wonen. Ook uw gewicht, bloeddruk en andere parameters kunnen we voor u opvolgen en bijhouden. Voor toiletzorg (ook wel hygiënische zorg genoemd) hebt u geen doktersvoorschrift nodig.

toiletzorg

Wondzorg en stomatherapie

Als ervaren referentieverpleegkundige in wondzorg en stomazorg staan we onder meer in voor de preventie en opvolging van specifieke kleine, grote, eenvoudige of complexe wonden op en helpen we stomapatiënten met de dagelijkse reiniging en verzorging van diverse soorten stoma’s, zoals urostomie of colostomie.

Wondzorg
 

Inspuitingen

U kunt bij ons terecht voor alle soorten inspuitingen op doktersvoorschrift, zoals vaccinaties of insuline-inspuitingen, waarbij we de glycemie van diabetespatiënten opvolgen.

Medicatie

Wij kunnen uw medicatie klaarzetten en toedienen. Ook voor het toedienen van lavementen of het aanbrengen van zalven komen wij graag bij u langs.

Oogverzorging

Hebt u een oogoperatie ondergaan, dan komen wij bij u langs voor een nauwgezette behandeling met oogdruppels of oogzalven op medisch voorschrift: dat kan tot 4 keer daags.

inspuitingen en medicatie
 

Infuustherapie – port a cath - sondevoeding

Wij kunnen bij u een infuus komen plaatsen en beschikken hiervoor ook over draagbare infuusstaanders. Ook voor de verzorging en het spoelen van een poortkatheter of het aan- en afkoppelen van sondevoeding kunt u onze thuishulp inschakelen. 

infuustherap
 

Palliatieve zorgen

Niets zo belangrijk als in de laatste levensfase thuis te kunnen blijven in warme aanwezigheid van uw eigen familie. Wij kunnen u bijstaan met palliatieve zorgen en dat 24/7, waarbij we alles op alles zetten om het de patiënt zo comfortabel mogelijk te maken. Ook emotionele ondersteuning verdient hier alle aandacht, zowel voor de patiënt als de naaste familie.

palliatieve zorgen
 

Sondage

Wij komen bij u langs voor de plaatsing of vervanging van sondes, zoals een verblijfssonde.

sondage
 

Compressietherapie

Assistentie nodig bij het aantrekken van orthopedische hulpmiddelen? Zowel voor het aanbrengen van steunkousen als prothesen, maar ook voor compressiewindels (dauwerbinde) kunt u beroep doen op onze thuiszorg.

compressietherapie
 
 

Alle zorgen

Naast deze brede waaier aan diensten kunnen we de patiënt en/of familie eigenlijk alle zorgen ontnemen, dankzij een samenwerking met CT Paramedics. Lees meer op onze homepagina.

alle zorgen

Derdebetalerssysteem

Bent u verzekerd bij een ziekenfonds? Dan kunnen wij de betaling van uw thuiszorg rechtstreeks met uw ziekenfonds regelen. Dit wordt een derdebetalerssysteem of derdebetalersregeling genoemd (uw ziekenfonds is dus de derde partij). U betaalt dan enkel het eventuele remgeld en hoeft de totale kost van de verzorging niet voor te schieten. Daarom vragen we voor de meeste zorgen een doktersvoorschrift. In dat geval sturen we de facturen van de verzorging rechtstreeks naar uw ziekenfonds en betalen zij de toegediende zorgen aan ons terug. Het enige dat u ons moet overhandigen is een kleefvignet van uw ziekenfonds en uw rijksregisternummer. Zo verlossen we u van alle administratieve en financiële rompslomp en kunt u zich focussen op uw gezondheid.

Derdebetalerssysteem
 
Thuisverpleging De Lotus

Meer weten over onze zorgen en diensten?

Aarzel niet om contact op te nemen met Thuisverpleging De Lotus.