Kwaliteitsvolle, professionele en warme thuiszorg
in de omgeving van Weelde, Ravels of Poppel
Contacteer ons  014 71 43 84

OVER THUISVERPLEGING DE LOTUS

Ons team van ervaren verpleegkundigen staat dagelijks met hart en ziel paraat voor haar patiënten in Ravels, Weelde, Poppel of Baarle-Hertog. Of u nu ontslagen bent uit het ziekenhuis, revalideert, plots ziek bent geworden, tijdelijke of langdurige zorgen nodig hebt, we komen steeds tegemoet aan uw specifieke zorgbehoefte. Reken op de juiste zorg op maat en dat voor zowel volwassenen, ouderen als (jonge) kinderen.

Eén hecht team, verschillende specialisaties

Ons doel is om telkens tot een eindresultaat te komen dat volledig voldoet aan uw wensen en uw verwachtingen. Daarvoor kunt u rekenen op kwalitatieve en professioneel team. Voor onze zorgvragers is alleen het allerbeste goed genoeg!

Geen zorgen meer

Onze missie is alle zorgen uit handen te nemen van de patiënt en/of de familie. Hiervoor werken we nauw samen met verschillende zorgpartners.

Onze diensten

Thuisverpleging
De Lotus

Volledig zonder zorgen met allround zorgen en diensten op maat, in uw eigen vertrouwde omgeving.

Onze diensten

Diabetes educator

Diabetespatiënten hebben nood aan een nauwe opvolging van hun medicatie en bloedsuikergehalte en een aangepaste levenswijze, met voldoende lichaamsbeweging en de juiste voeding. Als gespecialiseerde diabetes educator kunnen wij jong en oud ondersteunen en begeleiden, met gericht dieetadvies bieden over gezonde, evenwichtige voeding of preventief adviseren om complicaties te voorkomen. Wij kunnen u ook alles aanleren om vb. zelf uw glycemiewaarde te meten of insuline in te spuiten.

Meer informatie

Toiletzorg

Moeite met de dagelijkse zorg, zoals wassen of aankleden? Professionele hulp nodig bij het toiletbezoek, baden of douchen? Incontinentiemateriaal vernieuwen? Wij bieden u graag een helpende hand bij uw toiletzorg op maat van uw noden en behoeften, waarbij veel aandacht gaat naar zelfstandig en zelfredzaam thuis wonen. Ook uw gewicht, bloeddruk en andere parameters kunnen we voor u opvolgen en bijhouden. Voor toiletzorg (ook wel hygiënische zorg genoemd) hebt u geen doktersvoorschrift nodig.

Meer informatie

Wondzorg en stomatherapie

Als ervaren referentieverpleegkundige in wondzorg en stomazorg staan we onder meer in voor de preventie en opvolging van specifieke kleine, grote, eenvoudige of complexe wonden op en helpen we stomapatiënten met de dagelijkse reiniging en verzorging van diverse soorten stoma’s, zoals urostomie of colostomie.

Meer informatie

Inspuitingen

U kunt bij ons terecht voor alle soorten inspuitingen op doktersvoorschrift, zoals vaccinaties of insuline-inspuitingen, waarbij we de glycemie van diabetespatiënten opvolgen.

Meer informatie

Medicatie

Wij kunnen uw medicatie klaarzetten en toedienen. Ook voor het toedienen van lavementen of het aanbrengen van zalven komen wij graag bij u langs.

Meer informatie

Oogverzorging

Hebt u een oogoperatie ondergaan, dan komen wij bij u langs voor een nauwgezette behandeling met oogdruppels of oogzalven op medisch voorschrift: dat kan tot 4 keer daags.

Meer informatie

Infuustherapie – port a cath - sondevoeding

Wij kunnen bij u een infuus komen plaatsen en beschikken hiervoor ook over draagbare infuusstaanders. Ook voor de verzorging en het spoelen van een poortkatheter of het aan- en afkoppelen van sondevoeding kunt u onze thuishulp inschakelen.

Meer informatie

Palliatieve zorgen

Niets zo belangrijk als in de laatste levensfase thuis te kunnen blijven in warme aanwezigheid van uw eigen familie. Wij kunnen u bijstaan met palliatieve zorgen en dat 24/7, waarbij we alles op alles zetten om het de patiënt zo comfortabel mogelijk te maken. Ook emotionele ondersteuning verdient hier alle aandacht, zowel voor de patiënt als de naaste familie.

Meer informatie

Sondage

Wij komen bij u langs voor de plaatsing of vervanging van sondes, zoals een verblijfssonde.

Meer informatie

Compressietherapie

Assistentie nodig bij het aantrekken van orthopedische hulpmiddelen? Zowel voor het aanbrengen van steunkousen als prothesen, maar ook voor compressiewindels (dauwerbinde) kunt u beroep doen op onze thuiszorg.

Meer informatie

Alle zorgen

Naast deze brede waaier aan diensten kunnen we de patiënt en/of familie eigenlijk alle zorgen ontnemen, dankzij een samenwerking met CT Paramedics. Lees meer op onze homepagina.

Meer informatie

Diabetesteam

Meer informatie